Τα συστατικά αυτού του ροφήματος σας βοηθούν στην προσπάθεια να χάσετε βάρος, δίνουν όμως και μια δυνατή ώθηση στην καλή σας υγεία.

 Smoothie με κουρκουμά

Για 1 μεγάλο ποτήρι

 

1 φλ. "γάλα" καρύδας ή "γάλα" αμυγδάλου
1/2 φλ. ανανά σε κομματάκια που θα έχετε αφήσει τουλάχιστον 1 ώρα στην κατάψυξη
1 ώριμη μπανάνα
1 κ.σ. λάδι καρύδας 
1/2 κ.γ. κουρκουμά
1/2 κ.γ. κανέλα
1/2 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
1/2 κ.γ. σπόρους chia

Χτυπήστε όλα τα υλικά στο μπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθούν και απολαύστε!

Ανακαλύψτε τον κίτρινο χρυσό!

 

5 λόγοι να δοκιμάσετε αυτό το smoothie

Η κανέλα έχει πολύ ισχυρή αντιοξειδωτική δράση και αντιμικροβιακές ιδιότητες που ενισχύουν το ανοσοποιητικό και το βοηθούν να καταπολεμήσεις τις λοιμώξεις. Επιπλέον, έχει βρεθεί πως οι άνθρωποι με διαβήτη που καταναλώνουν καθημερινά κανέλα καταφέρνουν να ρυθμίσουν πιο αποτελεσματικά τις τιμές του σακχάρου στο αίμα τους.

Το τζίντζερ θεωρείται η ρίζα που ενισχύει το μεταβολισμό και τις καύσεις στον οργανισμό. Επιπλέον, ανακουφίζει τυχόν ενοχλήσεις στο στομάχι, φούσκωμα και γαστρεντερικές διαταραχές και το ανοσοποιητικό σύστημα. Στα… bonus: Θεωρείται πως έχει αφροδισιακές ιδιότητες!

Οι σπόροι chia είναι μία μοναδική υπετροφή: Είναι πολύ πλούσιοι σε μαγνήσιο, σίδηρο και ασβέστιο ενώ περιέχουν επίσης κάλιο, σημαντικό για την καταπολέμηση της κατακράτησης υγρών και την προστασία από τις κράμπες, ειδικά στους ανθρώπους που γυμνάζονται.

Ο κουρκουμάς διαθέτει επίσης πολύ ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες και εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες, ενώ πολλές έρευνες την καταδεικνύουν ανάμεσα στα κορυφαία διατροφικά «όπλα» για την πρόληψη του καρκίνου.

Πλούσια σε κάλιο είναι και η μπανάνα.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Χάστε κιλά – χωρίς δίαιτα!